Ticker

6/recent/ticker-posts

Απίστευτο θέαμα: Αράχνες καταπίνουν και τη Βιστωνίδα (φωτο+Βίντεο)

Του Νίκου Αβουκάτου
Ένα τεράστιο πέπλο από ιστούς αράχνης, που ξεπερνά σε έκταση τα 1.000 μέτρα -δηλαδή υπερτριπλάσια έκταση σε σύγκριση με το φαινόμενο που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Αιτωλικό (300 μέτρα)- έχει καλύψει τα πάντα περιμετρικά της λίμνης Βιστωνίδας, στην Ξάνθη. Το εντυπωσιακό θέαμα, που αποδίδεται στις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή και τη συνεπακόλουθη εμφάνιση εντόμων, έχει αφήσει άναυδους τους κατοίκους στο Πόρτο Λάγος.





Σχεδόν τα πάντα γύρω από τη λιμνοθάλασσα έχουν καλυφθεί από τους ιστούς, ωστόσο το φαινόμενο είναι πιο έντονο στην περιοχή γύρω από το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου.


«Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για την αναπαραγωγή και την εντυπωσιακή αύξηση του πληθυσμού των αραχνών. Επιπλέον, λόγω των μεγάλων ποσοστών υγρασίας υπάρχει αρκετή τροφή με σκνίπες. Μόλις μειωθεί η τροφή των αραχνών που θα συμβεί με την πτώση της θερμοκρασίας θα εξαφανιστεί το τεράστιο αυτό πέπλο που έχει καλύψει τα πάντα, όπως θάμνους και δένδρα», επισήμανε στη Greenagenda.gr η βιολόγος Ευτέρπη Πατετσίνη.


Το φαινόμενο, που αποτελεί έναν φυσικό ρυθμιστή της αύξησης του πληθυσμού της σκνίπας, εμφανίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, φέτος όμως είναι σε μεγαλύτερη ένταση και έκταση.

Δείτε το βίντεο του Xanthinews:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια