Ticker

6/recent/ticker-posts

''Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες''

Του Λουκά Θ. Αποστολίδη
Ο ελληνισμός ανήσυχος παρακολουθεί την επίδειξη ισχύος της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο και τις παράνομες αξιώσεις έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου .
Δοκιμάζει καθημερινά εχθρούς και φίλους καθώς και τις ανοχές τους . Οι αμυντικοί θεσμοί ΝΑΤΟ και Ε.Ε ως κυονόκρανοι μας προτρέπουν να πάμε στο τραπέζι του διαλόγου με την ατζέντα των παράνομων αξιώσεων των γειτόνων μας που επιδιώκουν να γίνουν αφεντικά σ´αυτή την Κοιτίδα των Πολιτισμών στη θάλασσα του Αιγαίου .
Οι εταίροι μας στην Ε.Ε διατυμπανίζουν ότι τα σύνορα σε Κύπρο και Αιγαίο είναι ευρωπαϊκά , αλλά μας καλούν σε διμερές επίπεδο να τα βρούμε ,χωρίς να ξεδιπλώνουν αμυντική ασπίδα . Να ορθώσει η Ευρώπη το ανάστημα της πολιτικό , οικονομικό και στρατιωτικό απέναντι στον επεκτατισμό της Τουρκίας για « γαλάζιες πατρίδες .» 
Αλλά και σε κάθε ταραχοποιό της Μεσογείου . Αν δεν θέλουμε στη φωτιά μιας πολεμικής εμπλοκής για τα σύνορα της Ευρώπης να ‘μαστε μόνοι θα πρέπει οι χώρες του Νότου να πείσουν τον Βορρά ότι ο στρατιωτικός αμυντικός βραχίονας της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφαλείας δεν μπορεί να παραμείνει ατροφικός διότι οι συμφορές αργά η γρήγορα θάρθουν για ολόκληρη την ΕΕ 
.Η παρουσία της στις διεθνείς εξελίξεις θα αποδυναμώνεται και θα ακυρώνεται .Στις φωνές Αμερικανών , Άγγλων και Γερμανών βρείτε τα μεταξύ σας σε διμερές διάλογο με Τουρκία ταιριάζει η ρήση «Φόβου τους Δαναούς και δώρα φέροντες .». 
Έχει χρέος η ευρωπαϊκή ηγεσία να προστατεύσει με δράσεις τα σύνορα της και τον πολιτισμό της : ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα
Οι αντοχές και οι ταπεινώσεις στην αυλή της πατρίδας σου έχουν ξεπεράσει τα όρια ....



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια