Ticker

6/recent/ticker-posts

Απόλυτη Επιτυχία του Αγώνα ''Στα Χνάρια των Ηρώων''

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ " ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ 
ΗΡΩΩΝ" ΘΕΣΠΙΕΣ - ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
Σε ένα μεγάλο και άρτια οργανωμένο και επιτυχημένο αθλητικό γεγονός, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ,από άλλα παρόμοια στη χώρα, εξελίχθηκε ο 3ος αγώνας δρόμου Θεσπιές - Θερμοπύλες ''Στα χνάρια των ηρώων", με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα πολύ αυξημένα μέτρα αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού που λάβαμε . 

Οι αθλητές ,περίπου 240,μαζί με τις ομάδες σκυταλοδρομίας, ξεκίνησαν το Σάββατο 1η Αυγούστου από το ανακαινισμένο μνημείο του Δημόφιλου στις Θεσπιές και τερμάτισαν την Κυριακή 2 Αυγούστου στο Μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες,ενώ η απονομή έγινε στο παρακείμενο Μνημείο των 700 Θεσπιέων. 

Η ενεργοποίηση, εκ μέρους του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, των δύο Περιφερειακών ενοτήτων, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, και των Δήμων της διαδρομής ,Λεβαδέων, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Καμένων Βούρλων και Λαμιέων, στην συνδιοργάνωση και στήριξη του αγώνα για πρώτη φορά, είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση εκατοντάδων εθελοντών που σε μήκος 102 χιλιομέτρων δημιούργησαν μια ανθρώπινη αλυσίδα εξυπηρέτησης των αθλητών. 



Ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων έχοντας πάρει πολύ πρόσφατα πιστοποίηση από τη ΓΓΑ σε ότι αφορά διοργάνωση τέτοιων γεγονότων, με τρόπο μεθοδικό και όπως αποδείχθηκε αποτελεσματικό υλοποίησε ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που αφορά την ιστορία του τόπου μας. 

Άνθρωποι και υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και συνέβαλαν στη διοργάνωση. Χωρίς αυτούς όλα θα ήταν πολύ δύσκολα. 



Οι Αντιδήμαρχοι ,αιρετοί ,συνεργάτες, στελέχη ,προσωπικό και εθελοντές του Δήμου μας, τέθηκαν όλοι στην πρώτη γραμμή μάχης για την επίτευξη του στόχου. 

Η Περιφέρεια Στ. Ελλάδα με τους Αντιπεριφερειάρχες Φανή Παπαθωμά της Βοιωτίας και Κυρμανίδη Ηλία της Φθιώτιδας, στήριξαν απόλυτα την προσπάθειά μας. 

Οι Δήμαρχοι Λεβαδέων Ταγγαλέγκας Γιάννης ,Αμφίκλειας- Ελλάτειας Στιβακτή Αθανασία και Λαμιέων Καραΐσκος Θύμιος, μαζί με τους αντιδημάρχους τους και άλλους συνεργάτες πρωτοστάτησαν στην κινητοποίηση των εθελοντών, συμμετέχοντας και οι ίδιοι στη στελέχωση των σταθμών υποστήριξης των αθλητών κατά μήκος της διαδρομής. 

Το παράρτημα του Ε.Ε.Σ Λιβαδειάς που στελέχωσε το σταθμό της Χαιρώνειας και δύο ακόμα σημεία. 

Οι πρόεδροι, τα τοπικά συμβούλια, σύλλογοι γυναικών και πολιτιστικοί σε όλη τη διαδρομή ήταν παρόντες. 

Ο σύλλογος φυσιοθεραπευτών και πολλοί γιατροί πρόσφεραν βοήθεια σε αθλητές όπου χρειάστηκαν.  



Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνω στην τεράστια κινητοποίηση της Τροχαίας και στους δύο Νομούς που εξασφάλισε την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα που πραγματοποιείται νύχτα και σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία. 



Στον Δήμαρχο Τανάγρας ,Περγάλια Βασίλη και στο Δήμαρχο Θηβαίων Αναστασίου Γιώργο για την άμεση και σημαντική βοήθεια που μας πρόσφεραν στην προετοιμασία του χώρου στις Θεσπιές. 

Τους επίσημους καλεσμένους (Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους και στελέχη των Δήμων και υπηρεσιών που προσήλθαν στις τελετές έναρξης και λήξης της διοργάνωσης. 



Ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σπάρτης κο Δούκα Πέτρο, ο οποίος ήλθε στην τελετή έναρξης ,στις Θεσπιές, αποτίοντας φόρο τιμής στους 700 Θεσπιείς. 

Σε όλους τους χορηγούς μας των οποίων το ονόματα μνημονεύτηκαν κατά την έναρξη και παραμένουν αναρτημένα στο χώρο . 

Τέλος στο κοινό που προσήλθε για να χειροκροτήσει τους αθλητές. 



Σε όλους αυτούς απευθύνω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου, λέγοντάς τους πως ο σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ξανά την ιστορία μας και να επαναφέρουμε στη μνήμη όλων τα διδάγματά της. 

Σε αυτή τη Μάχη πρέπει να πολεμήσουμε όλοι, γιατί η « ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ».


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια