Ticker

6/recent/ticker-posts

Η Marie Leautey στην Αλίαρτο!

Με την συμπαράσταση του ΣΔΥΜ Θήβας η Marie Leautey έφθασε σήμερα το πρωί στην Αλίαρτο .Στην είσοδο της πόλης μας στην παρέα ενσωματώθηκε και το μέλος των aliartistas Δημοτικός σύμβουλος Τάσος Σταμούλης που τιμητικά την συνόδευσε μέχρι την Πέτρα Αλιάρτου.
Από τον ΣΔΥΜ Θήβας συνόδευσαν έως την Λιβαδειά οι :Μαργαρίτα Παναγοπούλου, Γιώργος Παναγόπουλος, Κώστας Λυμπερίου, Σωτηρία Καπέλιου. Συνοδεία Πάνος Γκέλης.Την Marie Leautey συνάντησε ο Γιώργος Αραπίτσας και ανταλλάξανε πληροφορίες για την διαδρομή της και τον σκοπό της περιπέτειας της.


Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 μια 42χρονη Γαλλίδα, ξεκίνησε την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της: να κάνει τον γύρο της Γης τρέχοντας! Μια προσδοκώμενη ελάχιστη απόσταση 26.232 χλμ. σε συνεχόμενη κατεύθυνση, διαμέσου 4 ηπείρων το λιγότερο, από Ωκεανό σε Ωκεανό και ολοκλήρωση του εγχειρήματος από εκεί που ξεκίνησε!
To “Lootie’s Run Around The World”, υπολογίζεται να διαρκέσει 2 ολόκληρα χρόνια, περιλαμβάνει 650 (!) μαραθωνίους συνολικά, για την πορεία των οποίων ενημερώνει διαρκώς η ίδια η Leautey, καταγράφοντας τις εμπειρίες της και όσα της συμβαίνουν μέσω των δημοσιεύσεων στο προσωπικό της blog, των δεδομένων των καθημερινών διαδρομών της από τα αρχεία Garmin και Strava του GPS ρολογιού της και των φωτογραφιών και βίντεο που αποτυπώνει.


Αυτή η εξωπραγματικά μεγάλη διαδρομή που επιθυμεί να πραγματοποιήσει, βρίσκει απάντηση σε μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία της να εξερευνήσει τον κόσμο φυσικά, σε συνδυασμό με το πάθος της για το τρέξιμο και την ύπαιθρο. «Το να τρέχω ανά τον κόσμο είναι μια έκφραση της ελευθερίας μου, την ευτυχίας μου που είμαι ζωντανή καθώς και μια απάντηση στην περιέργειά μου και την όρεξή μου για περιπέτεια» γράφει στην ιστοσελίδα (https://lootie-run.com) που δημοσιεύει ό,τι σχετικό με τον εγχείρημά της.

Επίσης, κύρια δέσμευσή της αποτελεί η υποστήριξη ενός σημαντικού σκοπού για τις γυναίκες, βοηθώντας το Women for Women International, ένα σκοπό που έχει μέσα στην καρδιά της καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, με την ελπίδα ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περισσότερους.















Η 42χρονη Γαλλίδα ερασιτέχνης δρομέας, γυρνάει τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει ζήσει στην Σκωτία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα και Σιγκαπούρη. Με ένα ακαδημαϊκό υπόβαθρο στα Οικονομικά και τα Νομικά, σε συνδυασμό με την άπταιστη γνώση 4 γλωσσών, έχει περάσει όλη της την καριέρα σε ξένες χώρες και πολιτισμούς.
Το 2004, ενώ βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Ελλάδα, γνώρισε φίλους που την μύησαν στο windsurfing και στο τρέξιμο. Τον ίδιο χρόνο παρακολούθησε τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων να περνάει ακριβώς έξω από το γραφείο της και 4 μήνες αργότερα έτρεξε τον πρώτο της μαραθώνιο! Έκτοτε, μπήκε στο τρέξιμο υπεραποστάσεων, με μια όρεξη να γυρίσει τον κόσμο με τα πόδια της και τα αθλητικά της παπούτσια.
Έτσι, της γεννήθηκε και η ιδέα να βάλει την καριέρα της ως οικονομική διευθύντρια σε παύση για μερικά χρόνια και να πάρει τους δρόμους. Να τα δει όλα, από πρώτο χέρι, να εξερευνήσει την Γη, βήμα-βήμα!


Η γνωριμία της με τη χώρα μας

Η Ελλάδα, ούτως άλλως, για την δραστήρια Γαλλίδα που μιλάει άπταιστα και τη γλώσσα μας, δεν αποτελεί άγνωστη χώρα. Έζησε εδώ συνολικά 5½ χρόνια. Αρχικά από το 2003 ως το 2004, την ”χρυσή” περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, μια εποχή αρκετά συναρπαστική, όπως περιγράφει. Και μετέπειτα πάλι, από το 2008 ως το 2011, μέσα στην οικονομική κρίση, τα πιο σκληρά χρόνια που έζησε εδώ, ειδικά για τους νεοφυείς επιχειρηματίες, όπως ήταν και η ίδια τότε.

Φυσικά, θυμάται με νοσταλγία και την πρώτη της επίσκεψη με την οικογένειά της, το 1989, όταν ήταν 12 χρονών. Τότε, γύρισε την Πελοπόννησο για τρεις ολόκληρες εβδομάδες σ΄ ένα camping trip. Tα ίδια μέρη επισκέφθηκε ξανά, μετά από 30 χρόνια, αλλά από μια πολύ διαφορετική οπτική.

Ο αγώνας της είναι κυρίως αυτόνομος και χωρίς εξωτερική υποστήριξη, που σημαίνει ότι η ίδια μεταφέρει τον εξοπλισμό της σε όλο το ταξίδι. Χρησιμοποιεί το BoB (Beast of Burden) Ironman stroller για να μεταφέρει τον εξοπλισμό για κάμπινγκ, ηλεκτρονικές συσκευές, φαγητό, νερό και τον εξοπλισμό τρεξίματος. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου 30 κιλά τα όποια μεταφέρει σε όλο τον δρόμο.
Έχει θέσει ως στόχο να τρέχει με ρυθμό περίπου 40 χλμ. καθημερινά, με μια μέρα ξεκούρασης εβδομαδιαία. Φυσικά, παροτρύνει οποιονδήποτε θέλει να την υποστηρίξει και να επικοινωνήσει μαζί της, να το κάνει μέσω των πληροφοριών στην ιστοσελίδα της https://lootie-run.com.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια