Ticker

6/recent/ticker-posts

Δήμοι :Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την επέτειο των 200 ετών της Ανεξαρτησίας


Το περιεχόμενο της πρόσκλησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά τη χρηματοδότηση των δήμων για έργα και δράσεις για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για την πρόσκληση ΑΤ14, που έχει υπογράψει ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τίτλο «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021» και προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Μέσω αυτής καλούνται οι δήμοι όλης της χώρας να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός». Κατά τη διαμόρφωση της Πρόσκλησης υπήρξε στενή συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Σκοπός είναι η ανάδειξη του ιστορικού έπους, μέσω έργων και δράσεων, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στην Ελλάδα του 2021, η αξιοποίηση των σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας για την ψηφιοποίηση και αξιοποίηση των τεκμηρίων της σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας του 1821, συμβάλει στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια