Ticker

6/recent/ticker-posts

Σύλλογος Φιλοπροόδων Άσκρης:Χάθηκε η μάχη αλλά όχι ο πόλεμος


Μια δράκα ανθρώπων, στα πλαίσια των «επενδύσεών» τους ετοιμάζονται να ρημάξουν τον ιερό και περήφανο Ελικώνα, να κόψουν την ραχοκοκαλιά του, να εξαφανίσουν ανεξερεύνητα ερείπια, να απομονώσουν ή καταστρέψουν μνημεία, να ξεπατώσουν το δάσος, να διώξουν τον μύθο και να παραχαράξουν την ιστορία για να στήσουν επάνω του τα σιδερένια τους τέρατα. Αυτήν την επέλαση του «Αρμαγεδώνα», τη βαπτίζουν χωρίς καμία αιδώ, «πράσινη ανάπτυξη».
Λένε ψέματα στις τοπικές κοινωνίες τάζοντάς τους χάντρες και καθρεφτάκια που ευφάνταστα ονόμασαν «αντισταθμιστικά οφέλη» για να εξαγοράσουν τη σιωπή τους για το ανίερο έγκλημα που θα επιτελέσουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών ομόφωνα αρνητικό στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών, όπως και τα ΤΣ Άσκρης και Ευαγγελίστριας.
Στο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων σύσσωμη η αντιπολίτευση ήταν αρνητική στην ιεροσυλία, ενώ ο συνδυασμός του Δημάρχου υπέρ, μεταξύ αυτών και σύμβουλος με καταγωγή από την Άσκρη. Το ΤΣ Δομβραίνας ήταν υπέρ της “ανάπτυξης”.
Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων προσκόμισε ψήφισμα με 472 υπογραφές, το “Κοινόν των Βοιωτών” με 32 υπογραφές προσωπικοτήτων και οι Ελικώνιοι Περιπατητές με 680 από διαδίκτυο.
Θεωρήσαμε αυτονόητο και ζητήσαμε από τον κ. Περιφερειάρχη όπως αφουγκραστείτε και ικανοποιήσει την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών και του Δήμου Θηβαίων.
Αλλά αλλοίμονο. Στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ψήφισαν υπέρ της καταστροφής του 6 έναντι 3 που αμύνθηκαν του περιβάλλοντος, των μνημείων, του πολιτισμού και της ιστορίας.
Δείτε αναλυτικά:
Κυρμανίδης Ηλίας από Φθιώτιδα με Σπανό ΝΑΙ
Αναγνώστου Μαρία από Εύβοια με Σπανό ΝΑΙ
Αποστολόπουλος Κωνσταντίνος από Φθιώτιδα με Σπανό ΝΑΙ
Κούκουζας Ευάγγελος από Εύβοια με Σπανό ΝΑΙ
Κοροπούλη- Κατσιμίχα Βασιλική από Βοιωτία με Γκλέτσο ΟΧΙ
Πατσιούρας Γεώργιος από Εύβοια με Γκλέτσο ΝΑΙ
Μπερμπερής Μωυσής από Ευρυτανία με Αναγνωστάκη ΟΧΙ
Βελισσαρίου Αναστάσιος από Εύβοια με Μπαζελή ΝΑΙ
Καραβασίλη Ιουλία από Βοιωτία με Λαϊκή Συσπείρωση ΟΧΙ
Δηλαδή οι περιφερειακοί σύμβουλοι από Εύβοια και Φθιώτιδα αποφάσισαν την καταστροφή του Ελικώνα.

Και τι κάνουν οι εκτός επιτροπής Βοιωτοί περιφερειακοί σύμβουλοι; Αποδέχονται την ιεροσυλία;

Εμείς πάντως συνεχίζουμε.

Πρόεδρος Συλλογου Φιλοπροόδων Άσκρης ''Ο ΗΣΙΟΔΟΣ''

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια