Ticker

6/recent/ticker-posts

H Ευρωπαϊκή βιομηχανία ποδηλάτου προβλέπει εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις




Τεράστια ανάπτυξη στις πωλήσεις συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων
Με πωλήσεις ποδηλάτων που αναμένεται να ξεπεράσουν τις 30 εκατομμύρια μονάδες τον χρόνο ως το 2030, το μέλλον για το ποδήλατο στην Ευρώπη προβλέπεται εξαιρετικά αισιόδοξο!


Στο πλαίσιο ενός διαδικτυακού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ECF, στις Βρυξέλλες, οι τρεις σημαντικότερες Ευρωπαϊκές οργανώσεις για την προώθηση του ποδηλάτου, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα σύγχρονων στατιστικών ερευνών σε 30 χώρες, αναφορικά με τον ποδηλατικό τομέα.

Οι Ευρωπαίοι αναμένεται να αγοράζουν 10 εκατ. περισσότερα ποδήλατα το χρόνο ως το 2030, κάτι που θα εκτινάξει το ποσοστό αγορών σε 47% επιπλέον του αντίστοιχου ετήσιου αριθμού το 2019. Ο συνολικός αριθμός των 30 εκατ. ποδηλάτων το χρόνο θα ξεπερνάει στην πραγματικότητα τον αριθμό επιβατικών αυτοκινήτων που θα πωλούνται κατ’ έτος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν στο διπλάσιο!

 

πωλήσεις ποδηλάτων

Ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση αποτελεί το ιδανικό μέσο αστικής μετακίνησης





Στα ύψη η ζήτηση για ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση

Τα e-bikes βρίσκονται στην κορυφή της καμπύλης ανάπτυξης και προβλέπεται πως από 3,7 εκατ. που πουλήθηκαν το 2019, θα φτάσουν τα 17 εκατ. το χρόνο ως το 2030, με ένα ποσοστό που άγγιξε το 23% στις πωλήσεις ποδηλάτων μέσα στο 2020, παρά το γεγονός ότι τα ποδηλατικά καταστήματα παρέμειναν για αρκετό καιρό κλειστά σε πολλές χώρες και υπήρξε αρκετή πίεση σε επίπεδο παραγωγής. Η ζήτηση από πλευράς κοινού και η δέσμευση από πλευράς κυβερνήσεων να δημιουργηθούν κατάλληλες υποδομές για το ποδήλατο και να δοθούν bonus που θα ευνοούν την αγορά e-bike, οδηγούν στην πεποίθηση πως η αγορά θα σημειώσει τεράστια άνοδο, που θα φτάσει ως και 10 εκατ ποδήλατα το χρόνο ως το 2024.

Εξαιρετικά ενθαρρυντικά είναι επίσης τα νέα για την αγορά συμβατικών ποδηλάτων, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε πτωτικές τάσεις έναντι της αγοράς e-bike. Το 2020 φαίνεται πως θα εξισορροπήσει τις δυο αγορές, ως και τα επόμενα 3 χρόνια τουλάχιστον, καθώς η εμπειρία εν μέσω κορωνοϊού έδειξε πως αυξήθηκε η ζήτηση συμβατικών ποδηλάτων, αφού οι κυνβερνήσεις ανταποκρίθηκαν φιλικότερα προς το ποδήλατο κι έθεσαν βάσεις ασφαλούς και άνετης κυκλοφορίας ποδηλάτων στις πόλεις. 

πωλήσεις ποδηλάτων
Οι πόλεις γεμίζουν ποδήλατα και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα της εποχής μας! Φωτό: MBike

 


Αισιόδοξα τα μηνύματα από τη βιομηχανία ποδηλάτου

Ο Kevin Mayne, CEO της Cycling Industries Europe ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η ποδηλατική βιομηχανία είναι πλέον από τις πλέον δυναμικές στην Ευρώπη. Τα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών που έχουμε στα χέρια μας, μας βοηθούν να δείξουμε στην ΕΕ, στις εθνικές κυβερνήσεις και στον παγκόσμιο ποδηλατικό χώρο, ότι η Ευρωπαϊκή ποδηλατική αγορά είναι ασφαλής τομέας για επενδύσεις, μπορούμε να μιλάμε για υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και για νέες πράσινες θέσεις εργασίας. Οι ισχυροί δεσμοί συνεργασίας ανάμεσα στις εν λόγω οργανώσεις μας μπορούν να εγγυηθούν στους υποψήφιους επενδυτές σε κάθε επίπεδο.» 

Ο Manuel Marsilio, General Manager της CONEBI, δήλωσε «Η ποδηλατική βιομηχανία μετασχηματίζεται και γινόμαστε μάρτυρες μια μεγάλης ανάπτυξης τόσο στον τομέα των πωλήσεων όσο και της παραγωγής ποδηλάτων και κυρίως e-bikes, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Για να υποστηρίξει τη βιομηχανία η CONEBI συνεργάστηκε με την CIE και την ECF για να ανανεωθούν – με τη βοήθεια σύγχρονης μεθοδολογίας – οι στατιστικές προβλέψεις που καταδεικνύουν πόσο μεγάλη ανάπτυξη θα παρουσιάσει η αγορά τα προσεχή χρόνια. Παρόλα αυτά, πρέπει να τονιστεί πως η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογες ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και από μια ξεκάθαρη στρατηγική για τη βιομηχανία τόσο εντός Ευρώπης όσο και εκτός αυτής.» 



Οι παραπάνω οργανώσεις συνεργάστηκαν με ειδικούς αναλυτές της ECF (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών) με στόχο την ενίσχυση σχέσεων και δράσεων μεταξύ κυβερνήσεων, χρηστών ποδηλάτου και πωλήσεων. Με την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού, τον Μάρτιο του 2020, οι μελέτες της ECF για τα μέτρα για τον COVID, δείχνουν πως η Ευρώπη λεχει δαπανήσει 1 δις ευρώ σε ποδηλατικές υποδομές και περισσότερα από 2.300 χλμ νέων ποδηλατολωρίδων έχουν κατασκευαστεί. Επί του παρόντος γίνεται επεξεργασία αναφορικά με στοιχεία για την ισχύουσα ποδηλατική στρατηγική σε όλες τις χώρες της ΕΕ.



Η Cycling Industries Europe (CIE) είναι η φωνή της ποδηλατικής βιομηχανίας στην Ευρώπη, όπου εκπροσωπούνται εταιρείες και ειδικοί από όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε www.cyclingindustries.com.

Η CONEBI έχει στόχο την ανάπτυξη του ποδηλάτου και της ποδηλατικής κουλτούρας στην Ευρώπη. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε http://www.conebi.eu/.

Η European Cyclists’ Federation (ECF) – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών – είναι η φωνή των χρηστών ποδηλάτου στην Ευρώπη και εδρεύει στις Βρυξέλλες. Εκπροσωπεί 66 ποδηλατικές οργανώσεις από περίπου 40 χώρες της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε https://ecf.com/.



Η σημερινή ανακοίνωση προωθήθηκε με πρωτοβουλία του CIE/ECF Market Impact and Intelligence Expert Group, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια μοναδική «δεξαμενή σκέψεων» – “Think tank” – για το ποδήλατο, ελκύοντας ηγετικά στελέχη και αναλυτές από όλους τους ποδηλατικούς τομείς. Η CONEBI εγκαινίασε τη συναεργασία της με το γκρουπ το 2020, με σκοπό να προσφέρει την εμπειρία της που έχει αποκομίσει από τις ποδηλατικές βιομηχανίες και τις μελέτες της Ευρωπαϊκής αγοράς. 

Η τριμερής συνεργασία επιδιώκει τη συλλογή στοιχείων και τη δημιουργία μοντέλων που θα επιτρέψουν την ακριβή πρόβλεψη κίνησης της αγοράς, αλλά και την προώθηση και ενημέρωση της βιομηχανίας, όσο και ΜΚΟ, υπευθύνων χάραξης πολιτικής και επενδυτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια