Ticker

6/recent/ticker-posts

Πλιακοστάμος Κων/νος:Η απλή γλώσσα των αριθμών (κρουσμάτων) στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας


Είναι τελείως βολικό να πιστέψουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τέθηκε σε κατάσταση γενικού απογορευτικού επειδή έγινε υπερβολική και λανθασμένη ερμηνεία των αριθμών των ενεργών κρουσμάτων. Ακόμη πιο απλό είναι να κάνουμε ανθρώπους που επλήγησαν οικονομικά από τα περιοριστικά μέτρα να πιστέψουν ότι ως Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μας εκδικούνται από την πολιτική προστασία για λόγους που ούτε εμείς ούτε εκείνοι καταλαβαίνουν. Αν η γλώσσα των αριθμών είναι εκείνη που κάποιοι αντιλαμβάνονται, ερμηνεύοντας σωστά όμως τους αριθμούς των καταγεγραμένων ενεργών κρουσμάτων, πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας πρωταγωνιστεί θλιβερά.
Στις 07.11.20 επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την Ελλάδα με τη Θεσσαλονίκη να πληρώνει το βαρύτερο τίμημα σε νεκρούς και να προκαλείται η πλήρης ασφυξία στις ΜΕΘ. Το γεγονός και ο τρόπος του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου καταχωρείται ως ιδιαιτέρως σημαντικό και κυρίως επισημαίνεται από τους ειδικούς ως συναυτουργός αιτία της καταστροφής που ακολούθησε. Ομολογεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι καθυστέρησε η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη αν και υπήρχαν από πριν ήδη ανησυχητικές ενδείξεις. Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας μέχρι τότε σοβαρά προβλήματα δεν είχαμε. Γινόταν κανονικά ο έλεγχος με μοριακά τεστ σε ικανοποιητικούς αριθμούς και η καταγραφή των κρουσμάτων είχε ως εξής: 
Ο τελευταίος αριθμός δηλώνει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων που καταγραφόταν την ίδια στιγμή στην Στερεά Ελλάδα .
31.11-06.12 : 86 Βοιωτία / 252 Στερεά Ελλάδα
07.12-13.12: 69 Βοιωτία / 280 Στερεά Ελλάδα
14.12-20.12: 37 Βοιωτία / 137 Στερεά Ελλάδα
21.12-27.12: 46 Βοιωτία / 122 Στερεά Ελλάδα
28.12- 03.01: 53 Βοιωτία / 105 Στερεά Ελλάδα
04.01-10.01: 118 Βοιωτία / 254 Στερεά Ελλάδα
11.01-17.01: 99 Βοιωτία / 211 Στερεά Ελλάδα
18.01-24.01: 70 Βοιωτία / 192 Στερεά Ελλάδα
Από τις 12.01.21 η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ετέθη σε γενικό απαγορευτικό με συνολικό αριθμό καταγεγραμένων ενεργών κρουσμάτων τού προηγούμενου εξαημέρου 118. Πολύ εύκολα παρατηρεί κανείς τη συσσώρευση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, στην καταγραφή που παρατίθεται έχουμε από το 1/3 των κρουσμάτων έως και το 1/2 συνολικά των καταγεγραμένων σε όλη την Στερεά Ελλάδα. Ακόμη κι αυτοί οι δύσπιστοι που θεωρούν ότι η πολιτική προστασία λειτούργησε τιμωρητικά πώς αξιολογούν τέτοιες "επιδόσεις" στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας; Σωστά διαβάζετε, πετύχαμε να έχουμε μέχρι τα μισά κρούσματα της Στερεάς Ελλάδας. Πολλά πράγματα δεν κάναμε σωστά, πολλές πρωτοβουλίες αναλάβαμε που δεν έπρεπε για να μην γραφεί ότι αγνοήθηκαν βασικές, ρητές, ξεκάθαρες εντολές που θα απέτρεπαν τη διασπορά. 
Προφανώς και δεν πρόκειται για διόλου κολακευτικό κατόρθωμα είναι όμως πραγματικό. Ευτυχώς ξεκινά η αποκλιμάκωση και λογικά θα συμβεί άρση των περιοριστικών μέτρων εκτός απροόπτου από την 1η.02.21. Αν ο αριθμός 37 έως 118 που έχει καταγραφεί σε δύο χρονικές στιγμές σας φαίνεται μικρός πολλαπλασιάστε τον τουλάχιστον επί 4, συντελεστή που φανερώνει τον μέσο όρο στενών επαγγελματικών και κοινωνικών επαφών. Η ηλικιακή διαστρωμάτωση που καταγράφηκε ήταν 45 περίπου έτη και παραπέμπει επίσης δυνητικά σε πιο εξωστρεφή συμπεριφορά κοινωνικής συναστροφής.
Στην απόφαση της αρμοδίου επιτροπής ελήφθησαν υπόψη εκτός από τον αριθμό των κρουσμάτων και την ηλικιακή τους κατανομή και η έντονη κινητικότητα που εμφανιζόταν από τα απεσταλμένα SMS. Ακόμη και με αυτό λοιπόν το κριτήριο των αριθμών που δεν υιοθετείται ως μοναδικό κι αυστηρό, πώς προκύπτει η οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την ειλημμένη απόφαση περιορισμού; Πριν αρχίσουμε με τη σειρά μας κι εμείς τις ιδιαίτερες ερμηνείες που πολλοί εκδηλώνουν τις αντιρρήσεις τους, ας κρατήσουμε το μήνυμα ότι η Βοιωτία αποκλιμακώνεται κι ας ελπίσουμε ότι η Εύβοια θα σταματήσει να καταγράφει ολοένα μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων. Και οι δύο περιοχές τροφοδοτούν την επίσης οριακή σε δείκτη θετικότητας Αττική και η επικείμενη καταστροφή θα έχει για όλους απρόβλεπτα καταστροφικές συνέπειες. 
Ψυχραιμία, την κρίση σας για αυτά τα θέματα αφήστε την στην επιτροπή των ειδικών της πολιτικής προστασίας. Εδώ δεν πρόκειται για καμιά αμφισβητούμενη ποδοσφαιρική φάση ή για καμιά αποχώρηση παίχτη από τον Big Brother.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια