Ticker

6/recent/ticker-posts

Πλιακοστάμος Κων\νος :Οι θέσεις του για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και η σοβαρή αναφορά του για το Εμβολιαστικό κέντρο Αλιάρτου




Το να καταλαμβάνεις και να υπηρετείς σε θέση υγειονομικού αποτελεί γεγονός υψηλής συμβολικής σημασίας με στοιχειώδεις υποχρεώσεις που θα έπρεπε να είναι σε όλους αντιληπτές. Οι αρνητές υγειονομικοί δεν φαίνεται να το συμμερίζονται αυτό.
Το να έρχεσαι σε επαφή με δυνητικούς - πιθανούς φορείς του ιού και να προσδίδεις με τη δική σου παρουσία αίσθημα ασφάλειας σε αυτόν που εξετάζεται είναι από τα πιο σημαντικά νοσηλευτικά και ιατρικά καθήκοντα. Οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές - γιατροί παραβαίνουν την πιο βασική και λογική υγειονομική αρχή που λέγεται τείχος ανοσίας και κρύβονται την ίδια στιγμή πίσω από όλους τους υπόλοιπους που εμβολιάστηκαν από την πρώτη στιγμή όταν ακόμη τα δεδομένα δεν ήταν για όλους ικανοποιητικά και ασφαλή. Μετά από 2,5 δισεκατομμύρια εμβολιασμών δεν μπορεί κανείς να ισχυρίζεται το παραμικρό για την ασφάλεια των εμβολιασμών. Δεν θέλουν να ζυμώσουν και θα κοσκινίζουν συνεχώς οι υγειονομικοί αυτοί.
Αρνούνται συνειδητά και προσχηματικά να συμμετάσχουν στο επιδιωκόμενο τείχος ανοσίας και δεν μπορούν να λένε ότι ασπάζονται υγειονομικές αρχές αλλά ταυτόχρονα με την άρνησή τους, να τις αποδομούν. Δεν γίνεται να παραδέχονται υποκριτικά την ύπαρξη της πανδημίας αλλά να αρνούνται τον μόνο προς το παρόν καθολικό τρόπο αντιμετώπισης της που έχουμε και λέγεται εμβόλιο. Δεν μπορούν να λένε ότι είναι εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αλλά να μην το έχουν κάνει όταν δεν ήταν υποχρεωτικό και τους είχε δοθεί το χρονικό περιθώριο.
Αυτοαναιρούνται και κυρίως μπερδεύουν άσχετους ανθρώπους που περιμένουν από αυτούς να μάθουν την αλήθεια. Καμαρώνουμε συναδέλφους γυναικολόγους που καθοδήγησαν γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας να μην εμβολιαστούν και φτάσαμε στο σημείο να νοσηλεύεται 36χρονη ανεμβολίαστη εγκυμονούσα σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αρνήθηκαν σε μεγάλο νοσοκομείο δύο ασθενείς τη διασωλήνωσή τους ενώ βρίσκονταν σε προθανάτια κατάσταση.
Τις γελοιότητες αυτές κυρίως υγειονομικοί τις υποκίνησαν με την εκλαϊκευμένη ερμηνεία της επιστήμης που ηθελημένα αρνήθηκαν ή ερμήνευσαν κατά το δοκούν. Εάν δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι υπονομεύουν με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια καθολικού εμβολιασμού λόγω του υψηλού συμβολισμού που κατέχουν ως υγειονομικοί πολύ ορθά τους υπεδείχθη η έξοδος κι αυτό άργησε χαρακτηριστικά να γίνει.
Ας έρθουν όλοι οι ανεμβολίαστοι που βγήκαν σε αναστολή εργασίας μαζί με άλλους συναδέλφους μας να παράσχουν υπηρεσίες στο τμήμα covid ενός νοσοκομείου. Εκεί να δείτε κωλοτούμπες κι ανασκευή θεωριών συνωμοσίας. Τα υπόλοιπα περί αλτρουισμού και προσφοράς στην προηγούμενη περίοδο της πανδημίας είναι αυτονόητα αλλά δεν είναι καθόλου αρκετά για να εξωραΐσουν μία ανόητη και ανώριμη συμπεριφορά ευτυχώς πολύ λίγων όπως αποδείχτηκε υγειονομικών. Το οριζόντιο του μέτρου δυστυχώς αδίκησε και αυτούς που πραγματικά θα έπρεπε να τον αποφύγουν.
Όσο για τους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο Λιβαδειάς που παρουσίασαν δήθεν θετικά rapid test για να αποφύγουν την επίδοση εγγράφου αναστολής εργασίας αλλά όταν με υπερησιακή εντολή υποβλήθηκαν σε μοριακό pcr κι αυτό ήταν φυσικά αρνητικό, μόνο πλήγμα στην απαραίτητη καθημερινή αξιοπιστία τους αποτελεί. Περιμένει κανείς να τους πάρει στα σοβαρά και να βασιστεί στον επιστημονικό τους λόγο μετά από τέτοιες συμπεριφορές; Δεν νομίζω. Κατέληξαν να ψεύδονται νομίζοντας ότι μπορούν να κοροϊδεύουν συναδέλφους τους όταν γνώριζαν ότι θα ελεγχθούν και με το αδιάβλητο μοριακό τεστ pcr.
Το γεγονός επίσης εμβολιασμού 3 αρνητών υγειονομικών την τελευταία στιγμή αργά το βράδυ κεκλεισμένων των θυρών στο εμβολιαστικό κέντρο Αλιάρτου απουσία της νοσηλεύτριας επίσης πρέπει να διερευνηθεί με ένορκη διοικητική εξέταση γιατί βάλλεται ευθέως η αξιοπιστία της διαδικασίας του εμβολιασμού, ήδη έχει γίνει και δημόσια καταγγελία για το γεγονός.
Οι αντιεμβολιαστές υγειονομικοί απώλεσαν με ευθύνη τους την αξιοπιστία τους πολύ νωρίς, έθεσαν ως αρχηγούς τού κινήματός τους ελλειμματικούς κι ανισόρροπους που η επιστημονική κοινότητα ήταν πολύ εύκολο να τους αναιρέσει, παρέσυραν όμως δυστυχώς αφελείς κι αδύναμους στη λογική άνθρωπους στον θάνατο. Τώρα πια δεν δικαιούνται να λένε ότι δεν ήξεραν.
Πάνω από την ανάγκη σας να υπηρετήσετε κάποιοι την κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη στηρίζοντας αυτούς που απομακρύνθηκαν υπάρχει η λογική της προστασίας της δημόσιας υγείας. Σταματήστε να προκαλείτε και να δείχνετε ότι λειτουργείτε ως θλιβερή συντεχνία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια