Ticker

6/recent/ticker-posts

Γνωρίστε τη πόλη της Λιβαδειάς (Youtube Video travelshare.gr)






Λίγο πριν το μεγάλο lockdown είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την πόλη της Λιβαδειάς για ένα διήμερο. Τις δύο μέρες αυτές αν και δεν ήταν πολλές, μπορώ να πω ότι καταφέραμε να δούμε αρκετά και να περάσουμε πολύ όμορφα και εμείς αλλά και το παιδί.

Περιεχόμενο Απόκρυψη
Τι να δεις στη πόλη της Λιβαδειάς
Βόλτα στις Πηγές Κρύας

Η εκδρομή μας στην πόλη της Λιβαδειάς περιελάμβανε, φυσικά μια πρωινή βόλτα στις πηγές Κρύας όπου αρχικά περπατήσαμε και παίξαμε με τον μικρό. Στη συνέχεια κάτσαμε σε ένα από τα πολλά καφέ που υπάρχουν εκεί γύρω. Αφού ήπιαμε τον καφέ μας και ο μικρός πήρε τον φυσικό χυμό του, δεν μπορούσαμε να πούμε όχι σε ένα από τα γνωστά και γευστικότατα γλυκά ταψιού της πόλης της Λιβαδειάς.




Καταλανικός Πύργος Λιβαδειάς

Στη συνέχεια περπατήσαμε προς τον Καταλανικό Πύργο, ο οποίος είναι ένας από τους τέσσερις που διασώζονται μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια είδαμε το Μαντείο του Τροφωνίου και έπειτα συνεχίσαμε προς το πέτρινο Θέατρο Κρύας το οποίο κατασκευάστηκε στη θέση όπου βρισκόταν το παλιό λατομείο.
Αγίας Ιερουσαλήμ

Μια ακόμα βόλτα που μπορείς να κάνεις όταν επισπευτείς την πόλη της Λιβαδειάς είναι να συνεχίσεις μετά το πέτρινο Θέατρο Κρύας και να ανέβεις τα 700 σκαλιά. Θα σε οδηγήσουν στο εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ που είναι χτισμένο κοντά στη σπηλιά της Ζωοδόχου Πηγής.Αν τώρα δεν επιλέξεις να ανέβεις τα 700 σκαλοπάτια, μπορείς να ακολουθήσεις από εκεί, τη διαδρομή για το φαράγγι της Έρκυνας και να επισκεφτείς το Τρίχινο Γεφύρι όπου το μονοπάτι είναι στρωμένο μέχρι ένα σημείο.


Μεσαιωνικό Κάστρο της Λιβαδειά

Μία ακόμα όμορφη βόλτα είναι προς το Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης της Λιβαδειάς, από όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα της πόλης, από τη μία πλευρά αλλά και το φαράγγι της Έρκυνας από την άλλη. Η πρόσβαση στο Κάστρο είναι σχετικά πιο εύκολη από αυτή της Αγίας Ιερουσαλήμ.


Που να μείνεις στην πόλη της Λιβαδειάς


Μερικά σκαλοπάτια έξω από το τείχος του και έπειτα λίγο περπάτημα στο μονοπάτι που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο και έφτασες. Μπορείς να κάτσεις και να χαλαρώσεις απολαμβάνοντας την πόλη της Λιβαδειάς. Μπορείς βέβαια και να επισκεφτείς το βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας. βρίσκεται στο ψηλότερο λόφο μέσα στο Μεσαιωνικό κάστρο της πόλης της Λιβαδειάς.
Απόλαυσε το Youtube Video

Δες λοιπόν το βίντεό που φτιάξαμε για την πόλη της Λιβαδειάς και πάρε μια ιδέα για το τι μπορείς να κάνεις αλλά και να δεις, τις μέρες που θα επισκεφτείς την πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Εμείς πάντως μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι και θεωρούμε πως είναι ένα πολύ όμορφο μέρος να επισπευτείς και να ξεφύγεις για μερικές μέρες.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube εδώ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια