Ticker

6/recent/ticker-posts

Ένας Έλληνας φτιάχνει «ζωντανές» AR επαγγελματικές κάρτες




Από το κατάστημα νυφικών, στον κόσμο της Επαυξημένης Πραγματικότητας. Αυτά τα δύο φαινομενικά ασύνδετα πράγματα μεταξύ τους, εμπεριέχονται στο story του Βασίλη Λινάρδου απο την Λιβαδειά. Ο ίδιος έχει ένα τέτοιο κατάστημα, αλλά έχει δημιουργήσει και ένα άλλο ιδιαίτερο project: Τις AR επαγγελματικές κάρτες. Κάτι που μοιάζει βγαλμένο από το μέλλον και είναι… δύσκολο να περιγραφεί με λόγια.

Ο Βασίλης Λινάρδος, στην πρώτη του συνέντευξη, μιλά στο It’s Possible για το πως ακριβώς λειτουργεί αυτό που έχει φτιάξει, πόσο δύσκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος κάτι τέτοιο από την Ελλάδα, ενώ παραθέτει και τα μελλοντικά σχέδια του.


Με τι ασχολούσασταν πριν, και πως φτάσατε στην ιδέα για το project σας;


Είμαι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος Νυφικών αλλά πάντα το συνδύαζα με την αγάπη μου για την τεχνολογία με διάφορα project όπως νυφικά με τεχνολογία LED ,πρόβες με virtual reality κ.α.

Η ανάγκη για την δημιουργία της ar καρτας προέκυψε οταν θέλησα να υπάρξει μια αλληλεπίδραση με τους πελάτες μου με μια πιό interactive παρουσίαση των υπηρεσιών μας και κατι που θα ηταν πολυ εντυπωσιακο ετσι αποφασισα να φτιαξω τις επαγγελματικες καρτες της επιχειρησης μου ενσωματωνοντας την τεχνολογια της επαυξημενης και εικονικης πραγματικοτητας.

Τι ακριβώς είναι η VR κάρτα που έχετε φτιάξει και πως λειτουργεί;


Η AR(augmented reality) κάρτα ειναι μια επαγγελματική κάρτα που εκτος τις τυπωμένες πληροφορίες που βλεπουμε πάνω της εχουμε την δυνατότητα μεσω επαυξημενης πραγματικότητας σκαναρωντας με το κινητό μας μεσω δωρεάν εφαρμογης να έχουμε πρόσβαση σε όλο το content μιάς επιχειρησης οπως (video,site,social media ,google maps ,επικοινωνια και virtual reality tour με μια πολυ εντυπωσιακη παρουσίαση.


Θα πει κάποιος, «οκ, εντυπωσιακή ιδέα. Αλλά πρακτικά σε τι χρησιμεύει στον κάτοχο της;». Τι περισσότερο του προσφέρει από μια κλασική κάρτα


Ο κάτοχος της κάρτας έχει άμεση πρόσβαση σε όλο το content της επιχείρησης που τον ενδιαφέρει χωρίς να χρειάζεται να χάσει χρόνο ψάχνοντας μεμονωμένα στο διαδίκτυο για το site, το fb ,το instagram η τα διάφορα βίντεο της εταιρίας.

Επίσης έχει τη δυνατότητα μεσω της εικονικης πραγματικοτητας να βιώσει την εμπειρία οτι βρίσκεται στο φυσικό χώρο της επιχείρησης κατι που είναι ακομα πιο επιβεβλημένο για εταιριες που διαφημίζονται μεσω εκθέσεων στο εξωτερικό.Η AR κάρτα εξάλλου δεν ειναι μονο για επιχειρησεις αλλα μπορει να χρησιμοποιηθεικαι απο Δήμους και Περιφέρειες που θελουν να διαφημίσουν τον τοπο τους σε εκθέσεις στο εξωτερικο.

Πως είναι να ξεκινά κάποιος ένα next generation project σαν το δικό σας από την Ελλάδα; Τι θετικά και τι αρνητικά έχετε δει


Τα προβλήματα ειναι τα συνηθισμενα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες startups,δυσκολια στη χρηματοδοτηση ,γραφειοκρατια και οι υψηλες ασφαλιστικες και φορολογικες υποχρεώσεις,στα θετικά θα αναφέρω τις κινήσεις που γίνονται τα τελευταια χρονια με διαφορα φεστιβαλ καινοτομιας οπως το athens innovation festival,το εργαστηριο καινοτομίας του ΚΕΔΕ και καποιους διαγωνισμους που δεν υπηρχαν παλαιότερα που βοηθάνε πολύ στην διάδοση και εξέλιξη των Ελληνικών startup.


Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε το AR και το VR να μπαίνει δυναμικά σε όλο και περισσότερα πεδία (π.χ. στο gaming). Θεωρείτε ότι στο μέλλον θα ζούμε σε ένα κόσμο με έντονα… VR στοιχεία;

Σίγουρα αν και βρισκομαστε σε αρχικο στάδιο η εικονικη πραγματικοτητα ειναι το μέλλον σε παρα πολλούς τομεις, δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που εχουν επενδυσει σε αυτη ολοι οι κολοσσοι της τεχνολογιας (facebook,google,microsoft,samsung…).

Αυτο που με χαρόποιει ιδιαίτερα ομως ειναι οτι απο το gaming (tenebra studio) εως την ιατρικη (OramaVR) ελληνικά startups εχουν καταφερει να αφησουν το στίγμα τους ηδη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια σας, σε σχέση με το project σας;

Τα περισσότερα σχέδια εχουν αρχίσει ηδη να υλοποιουνται ετσι μεχρι τέλους του έτους θα παρουσιαστεί το πρωτο παγκοσμίως εισιτήριο διαρκείας ποδοσφαιρικής ομαδας με την συγκεκριμενη τεχνολογία και η πρώτη κάρτα υποψήφιου βουλευτή.Ο στόχος της εταιρίας ειναι μεσα στα επόμενα 1-2 χρόνια καθε μεγάλη επιχείρηση να έχει μια AR επαγγελματική καρτα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια