Ticker

6/recent/ticker-posts

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού :Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τη Σπορά Βάμβακος 2022




Οι σπορές βάμβακος έχουν ήδη ξεκινήσει και θα εντατικοποιηθούν μετά την Κυριακή του Πάσχα. Ο καιρός είναι σύμμαχος στην όλη διαδικασία, αλλά μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο φύτρωμα. Ο Συνεταιρισμός προσφέρει δωρεάν στους αγρότες όλης της ευρύτερης περιοχής του Ορχομενού και για το 2022, το καλύτερο εργαλείο για ακριβέστερη σπορά με επιτυχία στο φύτρωμα και στην παραγωγή.


Χάρτης Σποράς Βάμαβακος 2022


Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ΧΑΡΤΗΣ ΣΠΟΡΑΣ μπαίνουμε στην σελίδα με την πρόγνωση σποράς, όπου μπορούμε να περιηγηθούμε στην περιοχή του Ορχομενού. Ο χάρτης είναι καλυμμένος από χρώματα τα οποία κατηγοριοποιούν το ρίσκο σποράς τη συγκεκριμένη μέρα. Έτσι έχουμε το κόκκινο το οποίο αποτρέπει οποιαδήποτε σπορά, το κίτρινο με υψηλό ρίσκο, το ανοιχτό πράσινο με χαμηλό ρίσκο και το σκούρο πράσινο μας προτρέπει να σπείρουμε μιας και οι συνθήκες είναι ιδανικές. Ο χάρτης ανανεώνεται καθημερινά το μεσημέρι στις 12:00.







Πίσω από τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής βρίσκεται το τμήμα Beyond και το πρόγραμμα e-shape του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με εξειδικευμένη ομάδα του ΑΣ Ορχομενού με ειδίκευση στον προγραμματισμό και στην παρατήρηση.

Η πολύπλοκη διαδικασία δημιουργίας του χάρτη περιλαμβάνει στοιχεία των δορυφόρων που επισκέπτονται την περιοχή, μετεωρολογική πρόβλεψη και σωστές πρακτικές καλλιέργειας βάμβακος. Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (machine learning) αναλαμβάνει το ρόλο του μαέστρου για την εξαγωγή αποτελεσμάτων. Για το 2022 οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους τα στατιστικά στοιχεία το 2021, τα οποία μας βοηθούν να έχουμε ακόμα ακριβέστερες προβλέψεις.

Καλούμε όλους τους αγρότες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να επωφεληθούν από αυτή, για να έχουν μία επιτυχημένη σπορά και μία ακόμα καλύτερη παραγωγή για το 2022!
Καλά φυτρώματα!



* Για τους αγρότες που δεν διαθέτουν smartphone ή προσωπικό υπολογιστή, μπορούν να έρχονται στα γραφεία του Συνεταιρισμού στην αίθουσα υποδοχής για να ενημερώνονται από τον Χάρτη Σποράς σε μεγάλη οθόνη.


https://asoo.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια