Ticker

6/recent/ticker-posts

Στο Ίντερνετ «κατατάχθηκε» η Στρατολογία

Στο Στρατό με ένα... κλίκ! Αυτός είναι ο στόχος που θέλει να πετύχει η Διεύθυνση Στρατολογίας του ΓΕΕΘΑ με την αναβάθμιση που έκανε στον δικτυακό της τόπο www.stratologia.gr. Πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλύουν περισσότερα στρατολογικά θέματα από το... σπίτι, πολύ πιο οικονομικά και σε λιγότερο χρόνο. 


Σε συνδυασμό με τις μηχανογραφικές αναβαθμίσεις, τους αυτοματισμούς και την ψηφιοποίηση που έχουν γίνει στις εσωτερικές λειτουργίες και τα αρχεία της Στρατολογίας, αλλά και την οργανωτική αναδιάρθρωση, η δημιουργία της νέας ιστοσελίδας έρχεται να προσθέσει και να προσφέρει φιλικότερο περιβάλλον για το χρήστη του Ίντερνετ που θέλει εξυπηρέτηση από τα στρατολογικά γραφεία.

Η ανασυγκρότηση και η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των στρατολογικών υπηρεσιών ήταν ένα πολυσχιδές έργο εκσυχρονισμού που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό - και τα πρώτα βήματα είχαν βελτιώσει την κατάσταση.Ωστόσο τα τελευταία, καθοριστικά βήματα που προχώρησαν καθοριστικά και συνδύασαν όλες τις αλλαγές, έγιναν το τελευταίο έτος με τον συντονισμό του Διευθυντή Στρατολογίας υποστρατήγου Περ. Μπούρα και των επιτελών του.

Όπως αναφέρεται από το ΓΕΕΘΑ ο ενδιαφερόμενος, κατά περίπτωση, χρήστης του ισοτόπου, με τη χρήση του Αριθμού Στρατιωτικού Μητρώου (ΑΣΜ) του, μπορεί να ενημερωθεί για:

(1) τη στρατολογική του κατάσταση (αναβολή, διάρκεια αναβολής, υποχρέωση για κατάταξη, κλπ), 
(2) την ημερομηνία και το Κέντρο Κατάταξής του, 
(3) την κατανομή του σε Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων, 
(4) την επιλογή του σε Όπλο – Σώμα για το Στρατό Ξηράς, 
(5) την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, 
(6) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε αίτημα του 
(7) πληροφοριακά έντυπα για κάθε περίπτωση της στρατολογικής νομοθεσίας (προϋποθέσεις – δικαιολογητικά – προθεσμίες), 
(8) τη διεύθυνση των - νέων, κατά Περιφέρεια- Στρατολογικών Γραφείων και τον εντοπισμό τους μέσω ψηφιακού ηλεκτρονικού χάρτη. 
Επιπλέον έχει επίσης τη δυνατότητα:
(α) να θέτει οποιαδήποτε ερώτηση στρατολογικού περιεχομένου και να λάβει απάντηση μέσω e-mail. 
(β) να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης και να επιλέξει τον τρόπο παραλαβής του (ταχυδρομικά, ΚΕΠ, Στρατολογικό Γραφείο επιλογής του)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια