Ticker

6/recent/ticker-posts

Στους δήμους οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Με ευθύνη των δήμων θα λειτουργήσουν φέτος οι κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις του Κοινωνικού Κέντρου Οικογένειας και Νεότητας (ΚΚΟΝ) και του ΠΙΚΠΑ.

Αυτό προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία υπογράφηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Υγείας κ. Μάρκου Μπόλαρη. Οι δήμοι που αναλαμβάνουν τις κατασκηνώσεις είναι οι εξής:


  1. ΠΕΝΤΕΛΗΣ - Β΄ Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΕΝΤΕΛΗΣ.
  2. ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ - ΓΑΛΑΤΑ ΠΟΡΟΥ.
  3. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - Δ΄ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, Ε΄ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ.
  4. ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
  5. ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΜΠΟΥΚΑ.
  6. ΓΡΕΒΕΝΩΝ - ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.
  7. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ - ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ.
  8. ΠΑΓΓΑΙΟΥ - Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ.
  9. ΘΑΣΟΥ - ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑΣΟΥ.
  10. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΜΑΚΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
  11. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ.
  12. ΧΑΝΙΩΝ - ΚΑΛΑΘΑ ΧΑΝΙΩΝ.
  13. ΒΟΛΒΗΣ - ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  14. ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ - ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  15. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
  16. ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.
  17. ΣΕΡΡΩΝ - ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΣΕΡΡΩΝ.
  18. ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΝΕΡΑΪΔΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
  19. ΑΓΙΑΣ - ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.
  20. ΒΟΛΟΥ - Β΄ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
  21. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ - ΠΕΥΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
  22. ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΔΕΣΣΥΛΑΣ ΟΡΜΟΥ, ΓΟΥΒΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
  23. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - Η΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ.
  24. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
  25. ΛΕΣΒΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗ.
  26. ΣΑΜΟΥ - ΠΡΙΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ.
  27. ΧΙΟΥ - ΣΚΛΑΒΙΩΝ ΧΙΟΥ.
  28. ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Α΄ ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.
Κάθε Παιδική Εξοχή - Κατασκήνωση του Κρατικού Προγράμματος διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, που συγκροτείται με απόφαση του οικείου Δημάρχου.

Σε αυτό συμμετέχουν ένας υπάλληλος του δήμου, ένας εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ένα μέλος που να διακρίνεται για την κοινωνική του δράση και προσφορά.

Παιδιά - ενήλικοι

Στις Παιδικές Εξοχές - Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται:
  • Παιδιά ηλικίας 6-16 ετών, που έχουν ανάγκη παραθερισμού. Από τις Παιδικές Εξοχές - Κατασκηνώσεις αποκλείονται μέχρι αποκαταστάσεως της υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα (κοκίτης κ.λπ.) και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λ.π.). Στις Παιδικές Εξοχές - Κατασκηνώσεις φιλοξενούνται και παιδιά με αναπηρίες, που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα Παιδικής Εξοχής - Κατασκήνωσης.
  • Ηλικιωμένοι είτε επισκέπτονται ΚΑΠΗ είτε όχι, εφόσον βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, είναι μόνοι λόγω έλλειψης άλλης οικογένειας, χηρείας κ.λπ. και διαθέτουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.
  • Ενήλικοι με αναπηρίες, εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.
7.180 άτομα

Για το έτος 2012 ο αριθμός των φιλοξενουμένων θα ανέλθει σε 7.180 άτομα (4.375 παιδιά, 930 ηλικιωμένοι, 1.875 άτομα με αναπηρίες - παιδιά και ενήλικες).

Κάθε Παιδική Εξοχή - Κατασκήνωση πλαισιώνεται από το ακόλουθο προσωπικό:

Έναν συντονιστή, έναν επιμελητή για μέχρι 60 παιδιά, έναν ομαδάρχη για μέχρι 15 παιδιά, ένα γιατρό, ένα νοσοκόμο, ένα γυμναστή μέχρι 75 παιδιά, έναν ειδικό συνεργάτη, ειδικευμένο σε θέματα ψυχαγωγίας για μέχρι 75 παιδιά, έναν ειδικό συνεργάτη, ειδικευμένο σε θέματα χειροτεχνίας για μέχρι 75 παιδιά, ένα διαχειριστή, έναν βοηθό διαχειριστή, έναν μάγειρα, ένα βοηθό μάγειρα, έναν αποθηκάριο, έναν ειδικό τεχνίτη και ανάλογο προσωπικό βοηθητικών εργασιών.
Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια