Καθώς οι τάσεις αλλάζουν στη διατροφή, στην μόδα, στην ανατροφή των παιδιών, στη διακόσμηση ενός διαμερίσματος, αλλάζουν και οι τάσεις όσον αφορά στην ηλικία. Δηλαδή, το όριο ηλικίας ήταν τα 65, όταν μπαίνει κάποιος επίσημα στην τρίτη ηλικία. Σήμερα, η πεποίθηση ότι είμαστε τόσο ηλικιωμένοι όσο νιώθουμε δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα γηρατειά δεν αρχίζουν πριν από την ηλικία των 76 ετών.
Μια μελέτη της Treasure Trails διαπίστωσε ότι οι σύγχρονοι συνταξιούχοι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ηλικιωμένους μέχρι να γίνουν τουλάχιστον 70 ετών. Στην πραγματικότητα, περισσότερο από το ένα τρίτο (38 %) επιμένουν ότι τα γηρατειά δεν αρχίζουν πριν κλείσουν τα 80 και το 46% δηλώνουν ότι αισθάνονται πιο ικανοί και δραστήριοι από τους γονείς τους στην ίδια ηλικία.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Metro, το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι «η δεκαετία του εξήντα είναι τα νέα σαράντα».
Περισσότεροι από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων λένε ότι το παιχνίδι με τα εγγόνια τους τους βοηθά να διατηρηθούν νέοι και ότι έχουν περισσότερη δύναμη και ενέργεια από τα παιδιά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, τα δύο τρίτα ισχυρίζονται ότι η επίλυση παζλ και σταυρόλεξων οφείλεται στην καλή μνήμη και καθαρό μυαλό. Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με μια έρευνα, το 28% των ατόμων άνω των 60 ετών ασκούνται τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.
Παρά την εικόνα που έχουν οι μεγαλύτεροι για τον εαυτό τους, είναι ενδιαφέρον από την άλλη, τι δηλώνουν οι νέοι, πιο συγκεκριμένα οι millennials, ως πράγματα που αποκαλύπτουν ότι είσαι ηλικιωμένος: χρήση μετρητών, βαμβακερό μαντήλι, λήψη λογαριασμών μέσω ταχυδρομείου, ειδικά μαχαιροπίρουνα για εορταστικές περιστάσεις, λίστες με μολύβι σε χαρτί, κάπνισμα, κλήση ταξί μέσω τηλεφώνου και όχι μέσω εφαρμογής, παρακολούθηση τηλεόρασης, διάβασμα βιβλίων, εκκλησιασμός…
Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς
ertnews
0 Σχόλια